Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Stari Most U Mostaru

Stari Most U Mostaru

Stari most u mostaru preko rijeke neretve, kada je izgrađen, bio je najveća lučna konstrukcija na svijetu. Sam oblik mosta također ima.

Evo nekoliko zivotopisa kljucnih rijeci koji ce vam pomoci u pretrazivanju. Vlasnik autorskih prava izvorni je vlasnik, ovaj blog nije vlasnik autorskih prava na ovu sliku ili post, ali ovaj blog sazima izbor kljucnih rijeci koje trazite s nekih pouzdanih blogova i dobro nadam se da ce vam ovo puno pomoci

Stari most u mostaru preko rijeke neretve, kada je izgrađen, bio je najveća lučna konstrukcija na svijetu. Dao ga je sagraditi 1566. Mostar je grad u bosni i hercegovini.

Zuko Dzumhur Stari Most Mostar Prints Artwork
cijeli clanak posjetite ovdje: https://www.pinterest.com/pin/432486370461188485/
To je ucinila specialna jedinica tute naletilica. The old bridge was recently rebuilt and many of the edifices in the old town have been restored or rebuilt with the contribution of an international scientific committee. S njim i cela stara jezgra starog grada pao je u hladnu neretvu.

Takodje hvo je minirao i zapalio pravoslavnu crkvu u mostaru.

Stari most u mostaru preko rijeke neretve, kada je izgrađen, bio je najveća lučna konstrukcija na svijetu. Stari most u mostaru je, bez sumnje, najljepša i u svijetu najpoznatija građevina iz vremena osmanskog perioda u bosni i hercegovini. Stari most (literally 'old bridge';

Godine sulejman veličanstveni, a graditelj je bio mimar hajrudin. Dubravko i tomislav na starom mostu u mostaru. Novembra, dana državnosti bosne i hercegovine, stari most u mostaru večeras je osvijetljen… stari most ovih dana je inača navikao slušati priče na raznim jezicima.

Stari Most The Bridge At Mostar Christopher Wilton Steer
cijeli clanak posjetite ovdje: https://www.wilton-photography.com/news-stories/stari-most-the-bridge-at-mostar
Izgrađen je iznad rijeke neretve, 1566. Urbana jezgra starog grada se nalazi uz stari most s obje strane rijeke neretve. U mostaru sam bio u vojnoj zračnoj luci kao plavac, zapovjednik pukovnik đapa a major pašalić će ga naslijediti.

Stari most u mostaru porušen je granatiranjem od strane hrvatskog vijeća obrane (hvo) 9.

In the 1990s conflict, however, most of the historic town and the old bridge, designed by the renowned architect sinan, was destroyed. Godine sulejman veličanstveni, a graditelj je bio mimar hajrudin. Mostaru moj is on facebook.

Stari most u mostaru (hr); Na današnji dan prije 27 godina srušen je stari most u mostaru, a danas u 10:15 sati bit će obilježena godišnjica njegov rušenja, piše. Snimak iz vremena prije gradnje mekteba na lijevoj obali.

Old Bridge Stari Most View Mostar Bosnia And Herzegovina Editorial Photo Image Of Landscape Halves 137464601
cijeli clanak posjetite ovdje: https://www.dreamstime.com/old-bridge-stari-most-view-mostar-bosnia-herzegovina-storm-clouds-gather-over-beautiful-ancient-which-proudly-spans-image137464601
Snimak iz vremena prije gradnje mekteba na lijevoj obali. Stari most je izgrađen u periodu od 1557. Stari most je završen i pušten u promet u julu ili avgustu 1566.

Sam oblik mosta također ima.

Urbana jezgra starog grada se nalazi uz stari most s obje strane rijeke neretve. Stary most w mostarze (pl); Snimak iz vremena prije gradnje mekteba na lijevoj obali.

Posting Komentar untuk "Stari Most U Mostaru"